След млякото, кашата е важна храна в първата година от живота на бебето. Зърнените култури притежават високи хранителни ценности и доставят на организма необходимите вещества, витамини и минерали. За да станат по-вкусни и да се повиши тяхната хранителна стойност производителят добавя към тях плодове.
Съставки: Мляко (<0,1% мазнини), пълнозърнесто пшенично брашно, овесено брашно 14%, сметана, пшенично брашно, сок от круши концентрат 8,5%, рапично масло, суроватка на прах (от мляко), слънчогледово масло, бананови люспи 5,5%, минерални вещества (калций, желязо, цинк, йод), витамини (A, D, E, C, тиамин (В1), ниацин (В3), В6, фолиева киселина, В12, пантотенова киселина). Използвани са 247 г мляко (<0,1% мазнини), за производство на 100 г краен продукт.
Начин на приготвяне от 8 месеца:
В 100 мл. (1 dl) преварена и охладена вода (до около 60°) се добавят 4 ½ супени лъжици (30 г) от храната. Разбърква се и кашата (130 г) е готова за консумация до 1 час.
(1 супена лъжица = 6,6 г)
Пакетиране: 480 г (за 16 порции каша).