След млякото, кашата е важна храна през първите години от живота на бебето. Зърнените култури притежават високи хранителни ценности и доставят на организма необходимите вещества, витамини и минерали.
За да стане по-вкусна и ароматна производителят добавя към нея плодове. Плодовете са и естествен източник на фибри. Желязото допринася за нормалното развитие на детския интелект.
Съставки: Мляко (<0,1% мазнини), пълнозърнесто пшенично брашно, суроватка на прах (от мляко), овесено брашно 10%, сметана, пшенично брашно, рапично масло, сок от круши концентрат 7%, ръжено брашно, слънчогледово масло, пресято овесено брашно 3,5%, сок от ябълки концентрат 1,5%, минерали (калций, желязо, цинк, йод), витамини (A, D, E, C, тиамин (В1), ниацин (В3), В6, фолиева киселина, В12, пантотенова киселина). Използвани са 226 г мляко (<0,1% мазнини), за производство на 100 г краен продукт. * Продуктът съдържа 37% пълнозърнесто брашно.
Начин на приготвяне от 1 година:
В 100 мл. (1 dl) преварена и охладена вода (до около 60°) се добавят 4½ супени лъжици (33 г) от храната. Разбърква се и кашата (133 г) е готова за консумация до 1 час.
(1 супена лъжица = 7,3 г)
Пакетиране: 530 г (за 16 порции каша).