След млякото, кашата е важна храна през първите години от живота на бебето. Зърнените култури притежават високи хранителни ценности и доставят на организма необходимите вещества, витамини и минерали. За да станат по-вкусни и да се повиши тяхната хранителна стойност производителят добавя към тях плодове и йогурт. Те допълнително доставят на организма калций и витамини, необходими за растежа на бебето. Плодовете са и естествен източник на фибри. Желязото допринася за нормалното развитие на детския интелект.
Съставки: Мляко (<0,1% мазнини), овесено брашно 20%, обезсолена суроватка на прах (от мляко), пълнозърнесто пшенично брашно, бананови люспи 10%, сметана, рапично масло, слънчогледово масло, кисело мляко на прах 4,5%, пресято овесено брашно 4%, малини люспи 0,5% (малинов сок, царевично нишесте, пектин), минерали (калций, желязо, цинк, йод), витамини (A, D, E, C, тиамин (В1), ниацин (В3), В6, фолиева киселина, В12, пантотенова киселина). Използвани са 187 г мляко (<0,1% мазнини), за да се получи 100 г краен продукт. * Продуктът съдържа 34% пълнозърнесто брашно.
Начин на приготвяне от 18 месеца:
В 100 мл.(1 dl) преварена и охладена вода (до около 60°) се добавят 5 супени лъжици (33 г) от храната. Разбърква се и кашата (133 г) е готова за консумация до 1 час.
Пакетиране: 470 г (за 14 порции каша).