След млякото, кашата е важна храна през първите години от живота на бебето. Зърнените култури притежават високи хранителни ценности и доставят на организма необходимите вещества, витамини и минерали. За да станат по-вкусни и да се повиши тяхната хранителна стойност производителят добавя към тях плодове. Те са естествен източник на фибри. Желязото допринася за нормалното развитие на детския интелект.
Съставки: Мляко (<0,1% мазнини), пълнозърнесто пшенично брашно, овесено брашно 20%, суроватка на прах (от мляко), сметана, рапично масло, слънчогледово масло, пресято овесено брашно 4,5%, ябълков сок концентрат 2,5%, ягоди люспи 2% (ягоди, царевично нишесте, слънчогледов лецитин), бананови люспи 2%, минерали (калций, желязо, цинк, йод), млечен протеин, витамини (A, D, E, C, тиамин (В1), ниацин (В3), В6, фолиева киселина, В12, пантотенова киселина). Използвани са 215 г мляко (<0,1% мазнини), за да се получи 100 г краен продукт.
* Продуктът съдържа 40% пълнозърнесто брашно.
Начин на приготвяне от 2 години:
В 125 мл.(1¼ dl) преварена и охладена вода (до около 60°) се добавят 6 супени лъжици (36 г) от храната. Разбърква се и кашата (161 г) е готова за консумация до 1 час.
Пакетиране: 470 г (за 13 порции каша).